Verschil voor en na gevelreiniging

Gevelreiniging

Het aanzicht van de gevel bepaalt in hoge mate de eerste indruk van een gebouw. Minerale ondergronden hebben de eigenschap om door weers- en milieu-invloeden te vervuilen, zodat het door de ontwerper beoogde aanzicht van de gevel sterk kan verslechteren.

In het verleden werd deze vervuiling verwijderd door toepassing van chemicaliën, met alle gevolgen van dien. De toegepaste chemicaliën (vaak zuren of alkaliën) betekenden en aanslag op het milieu en de gezondheid van de verwerker en brachten vaak schade toe aan de gevel zelf. Ook het stralen van gevels met een hard en scherp straalmiddel onder hoge druk heeft nogal wat schade aan gevels veroorzaakt.

Zeestraten Gevelrenovatie heeft meer dan twintig jaar ervaring met het reinigen van gevels en heeft een aantal reinigingsmethoden die minder belastend zijn voor het milieu, gevel en verwerker.

 

Op het gebied van reiniging van minerale materialen, zoals baksteen, verblendsteen, beton en natuursteen heeft Zeestraten Gevelrenovatie de volgende systemen in het pakket:

Natstraal techniek

Het natstraal-systeem is een straalsysteem dat lucht, water en een op de ondergrond afgestemd straalmedium combineert. Doordat de dosering van alle drie de componenten door elektronische regelsystemen zeer nauwkeurig kan worden ingesteld, is het mogelijk om vrijwel elke ondergrond te reinigen.
De keuze van het straalmiddel wordtbepaald door de ondergrond en kan variëren van bijvoorbeeld glasparels voor zachte natuursteensoorten zoals zandsteen, tot Olivinezand voor wat hardere baksteen. Door een lage waterdosering is het mogelijk om stofvorming te voorkomen, terwijl de lozing van afvalwater tot een minimum beperkt wordt. Tegelijkertijd zorgt de micronevel van fijne waterdruppeltjes ervoor dat het straalmedium veel kleinere inslagkratertjes vormt dan bij minder geavanceerde straalsystemen, zodat beschadigingen aan het oppervlak worden voorkomen. Het afkomende materiaal wordt door onze medewerkers opgevangen en afgevoerd, waarna het door een erkend afvalverwerkingsbedrijf verwerkt wordt. De milieubelasting van het natstraal-systeem is aanzienlijk minder terwijl een uitstekend resultaat wordt bereikt.

Technisch reinigen

Voor het aanbrengen van nieuwe voegen of een hydrofobering is een schone ondergrond een vereiste voor de goede hechting en penetratie van het aan te brengen systeem. Stof, mos en algen moeten worden verwijderd en de poriën van het gevelmateriaal moeten geopend worden.

Hiervoor past Zeestraten Gevelrenovatie het technisch reinigen toe. Dit betekent dat de gevel grondig afgespoten wordt met schoon leidingwater onder een druk die instelbaar is tot 240 BAR.

Hierdoor worden alle losse deeltjes, mos en algen verwijderd en gaan de poriën van de ondergrond open, zodat er technisch verantwoord gevoegd of gehydrofobeerd kan worden.Bij dit systeem frist de gevel vaak wel op, maar zwarte aanslag door milieu-invloeden verdwijnt niet.

Zeestraten Gevelverzorging

Op De Keuken 1
6451 JL Schinveld
06-24174962
KVK Handelsregister: 50425846
rzeestraten@home.nl
Sluit Menu